Mijn paarden

“De Bakens verzetten”                                                                                      9-3-2020

Van jongs af aan ben ik al bezig met paarden. Op mijn 18kwam ik met mijn toenmalige pony uit in het Z-dressuur en M-springen. De rest van onze energie konden we kwijt in het crossen tijdens de samengestelde wedstrijden op M-niveau.

Metfedde sgw mijn inmiddels 16-jarige Welsh Cob ruin, heb ik alle niveaus van de instructeursopleiding bij Emiel Voest afgerond. Om vervolgens toch weer een doel te hebben, startten we met springen en cross. Uiteinlijk hebben we een startkaart aangevraagd en zelfs een officiele SGW-wedstrijd B Paarden uitgereden. Dat had ik jaren geleden niet gedacht, toen hij niet van het erf af wilde, niet de trailer in ging, snel in paniek raakte, moeite had met galop onder het zadel en tijdens het rijden vooral heel hard ging. Samen hebben we dus heel wat grenzen verlegd!

Het crossen met mijn Welsh-Cob smaakte naar meer. Alleen was wel te merken wel dat een SGW-wedstrijd bij de B-Paarden onze max was. Hij bleef het bovendien ook nog altijd erg spannend vinden. Ontzettend gaaf hoe hij het toch voor me wilde doen, maar ik vond het mooi genoeg geweest met alles wat we samen hadden bereikt.

Dzjengis

l1In 2016 kwam Dzjengis erbij, een stoere KWPN-er van 1.73 meter. Ik kocht hem toen als 3-jarige, groen als gras, zo van de fokker. Inmiddels is hij bijna 7 en ruim anderhalf jaar onder het zadel. Hij heeft al laten zien dat hij prima zelfstandig op buitenrit durft en een parcoursje springen vindt hij ook leuk 🙂

Om ervaring op te doen zijn we B-dressuur gestart, waar we elke keer nog winspunten hebben gereden; inmiddels rijden we L1.
Het doel is om hem uiteindelijk uit te brengen in eventing. We hebben diverse crosstrainingen gevolgd en dat gaat goed!

 

moran1

De Welsh-Cob merrie Moran is in 2010 bij ons geboren en de clown van het gezelschap. Ze heeft sinds haar jeugd spelenderwijs kennis gemaakt met loswerken, grondwerk en obstakeltraining. Middels de dubbele lange lijnen is ze voorbereid op het rijden en ze loopt netjes onder het zadel. Met haar pit springt ze ondanks haar 1,40 meter toch met gemak over 1 meter en hoger! Ook het mennen pakt ze goed op.