Reviews

“Hoi Anneriken

Ik vind het even leuk om je te laten weten hoe het gaat [met trailerladen].wanda
Het gaat echt fantastisch. Ik ga gemiddeld 2 keer per maand met haar weg met de trailer. Ze loopt in 1 keer de trailer op. Ik leg nog steeds de touwen neer maar heb het gevoel dat het niet meer nodig is maar ik hou even vol.

Het allermooiste vind ik nog dat ik begin te merken dat ze zich in de trailer veilig voelt. Heel veel mensen denken dat Evita een stoer paard is maar op vreemd terrein is ze echt bang. Ik ben nu twee keer op wedstrijd geweest en na het rijden zet ik haar op de trailer en ze staat rustig op drie benen een beetje te slapen. Vond ik zo mooi om te zien. Laatst ging ze er bezweet op en was helemaal opgedroogd toen we thuis waren. Dat zijn echt tekenen dat de trailer haar veilige haven is. Ben ik heel blij mee. Dus hierbij nogmaals bedankt. 

Groetjes Wanda “


Sinds een paar maanden heb ik nu les van Anneriken en ben in alle opzichten bijzonder dubbele lijnen lespositief. Ze is een prettig iemand in omgang die werkt vanuit een positieve benadering. Haar manier van werken is erg duidelijk en helder, ze staat open voor vragen en eigen initiatief. Mijn paard is duidelijk, net als ik, enthousiast om aan het werk te gaan en heeft plezier in wat aangeboden wordt. Anneriken werkt echt individueel en speelt in op de op dat moment onstane situaties. Kortom mijn paard en ik hebben beide veel baat bij de lessen van Anneriken, ze zorgt ervoor dat mijn paard en ik beide gemotiveerd zijn om nieuwe dingen te leren en nieuwe wegen in te slaan. Dus ben jij opzoek naar een instructrice die op meerdere vlakken van het werken met paarden haar mannetje staat, staak dan nu je zoektocht want je hebt haar gevonden!

– Henriëtte


Ik heb vorig jaar een jong paard gekocht, en wilde deze graag zelf gaan beleren. Alleen zocht ik hier wel goede begeleiding bij. Na een proefles van Anneriken was ik erg enthousiast, en zijn we met het jonge paarden traject gestart waarbij we een duidelijk stappenplan hebben gemaakt. Dit is voor mij een hele goede beslissing geweest.

1499503_375566162598334_7774226628949038346_n(1)We zijn begonnen met loswerken, en we hebben ook grondwerk en trailer laden geoefend. Daarna zijn we bezig gegaan met de dubbele lijnen. Dit vond mijn paard in het begin heel erg spannend, en ik had dit zelf ook nog nooit gedaan. Daarom hebben we besloten dat Anneriken dit eerst zelf zou oefenen met mijn paard, omdat zij hier veel ervaring mee heeft. Nadat Anneriken 2 of 3 keer met mijn paard gewerkt had, was hij goed gewend aan de lijnen en het sturen. Daarna kon ik zelf met hem gaan werken, wat nu erg goed gaat.

De laatste les heb ik voor het eerst op mijn paard gezeten en rond gestapt, en hij heeft geen pas verkeerd gezet. Hij was ook niet echt onder de indruk, omdat we in de lessen alles zo logisch opgebouwd hebben.

Ik ben heel blij met de lessen van Anneriken. Ik heb mijn paard niet weg hoeven brengen om te beleren en heb alles zelf kunnen doen, maar heb wel goede begeleiding gekregen erop!en een duidelijk plan van aanpak. Anneriken legt alles duidelijk uit en de lessen zijn heel positief en leerzaam, met genoeg huiswerk. Daardoor is het ook heel leuk om zelf tussen de lessen door te blijven oefenen. Bij het beleren wordt het tempo van het paard aangehouden, maar Anneriken weet ook wanneer je even door moet pakken en duidelijk moet zijn. Wat ik ook fijn vind is dat ze wel systematisch werkt maar toch naar het individuele paard kijkt, waarbij ze zich niet star aan 1 methode of manier vasthoudt. Al met al dus echt een aanrader!

– Marielle van den Esker


grondwerkSinds een klein jaar les ik bij Anneriken. Mijn paard had weinig vertrouwen in mij waardoor hij slecht luisterde en zijn eigen plan trok, waardoor ik het vertrouwen zo langzamerhand ook een beetje verloor. Anneriken had dit snel door en heeft ons waanzinnig geholpen, dit had ik echt jaren eerder moeten weten! Ze geeft rustige, heldere uitleg en zorgt ervoor dat de relatie tussen paard en mens beter wordt, waardoor je echt kan samenwerken met je paard. Dankzij Anneriken heb ik weer plezier van mijn paard! Wat ik ook leuk vind is dat ze hier en daar wat theoretische uitleg geeft. Natuurlijk sowieso interessant om te weten, maar ook heel erg handig, want daardoor snap je beter waarom je paard bijvoorbeeld iets moeilijk vindt. Ik ben erg tevreden en ben heel benieuwd wat ze verder nog voor ons in petto heeft!

– Wies


Samen met 2 vriendinnen wilden we een introductie in het loswerken en grondwerken, en hebben bij Anneriken afgelopen zondag een workshop gehad. Hierin hebben we geleerd de natuurlijke taal van het paard te gebruiken om het paard aan stamte sturen. Het is echt verrassend geweest hoe goed dit werkt, en hoe dit ook in het dagelijkse leven toepasbaar is. Anneriken heeft rustig en duidelijk de workshop gegeven, en wij hebben het als zeer prettig ervaren hoe ze met ons en het paard omging. Zeker voor herhaling vatbaar, en we kunnen niet wachten om met de opgedane kennis aan de slag te gaan.

– Marianne, Naarden


Na onze trailerlaadlessen van Anneriken gaat lioraCadeau super de trailer op, zonder stress, spanning en met een los teugeltje achter mij aan. Zelfs geen touwen meer nodig als extra hulp aan de zijkanten.
Vandaag onze volgende stap gedaan, zelf op vreemd terrein laden. We zijn met Cadeau op de trailer naar Beerschoten bos gereden, na 5 min wandelen bij de trailer vandaan zijn we er gelijk weer in gegaan zodat hij traileralles nog heel spannend vond, want daar ging het telkens mis. Op nieuw terrein zijn er allemaal prikkels die veel interessanter zijn dan de trailer.. Maar vol verwachting liep hij er in 1 rechte lijn zonder aarzeling of twijfel in en bleef netjes ontspannen staan tot de stang dicht ging. Wauw! Nu dus ook zonder hulp, op vreemd terrein, met enorm veel prikkels (parkerende auto’s, fietsers, joggers etc..) loopt hij er zo in! De investering is het meer dan waard geweest!

– Liora


Ik  heb sinds ongeveer 1,5 jaar les, wat begon met loswerken. Daar wist ik niets vanaf. Maar nu zie ik dat dit een hele goede basis is om dressuur matig te kunnen rijden. Communicatief wordt je sterk met je paard. Anneriken weet dit goed en duidelijk uit te leggen, evt voor te doen.. Daarna ben ik met de lange lijnen gaan lessen. Wat ook erg leerzaam is en waardoor mijn tinker nu in de bak onder het zadel, als het ware als 1 geheel kan lopen. Ook moest ik heel erg werken aan mijn hulpen geven, aan tempo verschillen werken enz. Dat is allemaal dankzij het grondwerken en rijden beter geworden. De hulpen die je naast je paard geeft, geef je ook op je paard. Sinds een aantal maanden heb ik les onder het zadel. Erg leerzaam voor mij en het paard! Ik kijk met een andere blik tegen het dressuur rijden op. Wat mij eerst niet interesseerde vind ik dankzij de hulp en lessen van Anneriken erg interessant. Elke keer krijg ik een bak vol huiswerk mee, waardoor ik alleen lekker aan de slag kan, en gelijk de volgende les ook verbetering zie. Voor iedereen aan te raden om bij Anneriken te lessen. Ze weet enorm veel; van het rijden, van het paard. Haar lessen zijn afwisselend. Ze heeft veel ervaring, en heel fijn om mee samen te werken. Ik hoop dat ik nog veel mag leren van je!

– Marieke


Ik heb les genomen van Anneriken, foto ZEILomdat ik een merrie ging rijden die, net als ik, de afgelopen jaren weinig had gedaan. Ik wilde weer helemaal bij het begin beginnen om dingen, die we in de loop der jaren verkeerd hebben aangeleerd, te corrigeren en meteen een goede band op te bouwen.

Ik ben verrast door Annerikens systematische aanpak. Na de eerste introductieles heeft ze op basis van mijn wensen een trajectplan gemaakt voor 10 lessen en daarin per les een doel beschreven. Dit motiveert enorm, want je werkt via logische tussenstappen naar een concreet einddoel. Ieder behaald subdoel is een succesmomentje en dat voorkomt dat je onderweg gefrustreerd of moedeloos wordt. Anneriken heeft in het plan beschreven wat ik voor de volgende les moet kunnen en wat we dan gaan bijleren. Zo kan ik zelf controleren of ik al toe ben aan de volgende les en hou je het einddoel in zicht.

De lessen zijn flexibel in te plannen en dat werkt voor mij perfect! Soms heb je wat langer nodig om een bepaalde oefening onder de knie te krijgen of heb je een week wat minder tijd gehad om te oefenen. Op deze manier maak je heel efficiënt gebruik van de lessen en overvraag je jezelf en je paard niet door iets aan te leren waar je samen nog niet aan toe bent.  En mocht ik, na een tijdje alleen oefenen, in een lichte trainingsdip zijn beland dan wil ik na een les van Anneriken altijd weer heel enthousiast verder gaan! Haar enthousiasme bij iedere kleine vordering werkt heel aanstekelijk! 

Het trainingssysteem is voor een paard heel logisch opgebouwd en maakt gebruik van lichaamstaal. Tijdens de les let Anneriken daarom op je houding,  je positie ten opzichte van het paard en de hoeveelheid energie waarmee je een hulp geef. Vaak ben je jezelf helemaal niet bewust van hoe je overkomt op je paard, omdat je zo gefocust bent op hoe het paard loopt. Met de aanwijzingen en vriendelijke correcties van Anneriken leer je duidelijk te communiceren naar je paard en dat geeft wederzijds vertrouwen!

– Berthine


Anneriken is een fijne instructrice die op een leuke en vooral duidelijke wijze les geeft.
Ze hielp me met het loswerken van mijn paard. Nu zijn we bezig met de dubbele lijnen.
Wat opvalt is dat ze je eerst vraagt te laten zien wat je doet en vooral hoe je het doet. Daarbij onderkent ze zeer snel het probleem. Ze legt duidelijk uit wat je doet en waarom het paard daarop reageert op een bepaalde manier. Daarna werkt ze samen met je aan de oplossing van het probleem.
Fijn is dat ze je een aantal tips geeft hoe verder met je paard. Zo kun je ook na haar les weer  doelgericht verder met trainen.
Kortom: prettig met haar samen te werken; een instructrice die weet waar ze het over heeft en doelgericht met je werkt om een fijne relatie met je paard op te bouwen. Een instructrice die vooral het positieve benadrukt. Steeds weer heb ik een goed gevoel na afloop van de les!!!

– Jim


Ik wilde wat meer begeleiding met mijn paard en variatie in het trainen. Ik deed wel al grondwerk, maar toen ik een les loswerken had gehad van Anneriken leerde ik ineens toch nog heel veel erbij. Ik kon mijn paard natuurlijk wel in het rond laten lopen, maar nu weet ik veel beter welke signalen ik geef en waar mijn paard op reageert. In plaats van alles tegelijk te doen, hielp Anneriken me heel duidelijk een voor een iets van mijn paard te vragen en kijken wat de reacties was.

Ze legt het duidelijk uit en geeft je de kans om zelf ook dingen uit te proberen en aan te voelen.Het allerfijnst vind ik dat we een focus hebben. We kunnen nu doelgericht aan de slag en dat maakt het werken met mijn paard ook meteen een stuk helderder, we bekijken het stap voor stap en werken aan de punten die nog verbeterd kunnen worden, voor we door gaan naar het volgende. Zo bouw je echt met je paard iets op en inmiddels zijn we toe aan de lange lijnen. Dat vind ik en mn paard wel spannend, maar Anneriken geeft me ook wel het vertrouwen en de ondersteuning. Tussendoor kan ik ook nog met vragen bij haar terecht. Dat geeft ook een extra steuntje. Ze doet van alle kanten haar best om ons te helpen waar ze kan. Heel fijn!

– Annemarie


9282_327236624097955_866385185158841411_nIk ben met Anneriken begonnen met het loswerken en ze kan zeer goed uitleggen waarom en waarvoor je bepaalde oefeningen doet ze is zeer geduldig maar ook heel enthousiast en laat je zelf aan de slag en zonodig stuurt ze bij of ze doet ze oefening voor.

Dit loswerken heeft er voor gezorgd dat ik meer zelfvertrouwen kreeg bij Rox en dat heeft een positieve uitwerking op onze band. Nu zijn we bezig met dubbele lijnen en alhoewel ik dit in het begin nog wel lastig vond, gaat het nu super door de goede begeleiding van Anneriken, Rox kan zelfs bij hele heftige weersomstandigheden zichzelf ontspannen dit komt omdat ze steeds rechter en soepeler wordt in haar lijf o.a. door het longeren met de dubbele lijnen en het rechtrichten wat ik met haar doe.
Anneriken is een zeer geduldige, enthousiaste en goede instructrice en ik zou les bij haar zeker aanraden.

– Renate